•  Kötelező-e beengednem a kéményseprőt?

– Nem, elküldheti a kéményseprőt, de a nem lakossági szolgáltatás körébe tartozók részére kötelező megrendelni, és az esetlegesen keletkező kár, dolgozók egészségkárosodása az Ön felelőssége.

  • Miért fontos elllenőriztetnem a kéményeket?

– Több szempontból is.

Az első és legfontosabb az élet- és vagyonbiztonság, vagyis hogy ne keletkezzen tűz, illetve ne szenvedjenek szénmonoxid mérgezést az adott ingatlanban tartózkodók (munkáltatói felelősség is).

Energetikai szempontból is, hiszen kiszűrhető az ellenőrzés által a nem megfelelő hatékonysággal működő tüzelőberendezések, amelyek a jelenlegi energiaköltségek mellett jelentős többletkiadást eredményezhetnek.

A környezetvédelem szempontjából is, hiszen egy megfelelően üzemeltetett rendszer nem csak az energiaköltségeket csökkenti, ezáltal kevesebb tüzelőanyagot használunk, hanem tanácsadásunk révén kevesebb káros anyag juthat a felhasználás során a környezetünkbe.

  • Ha nem hívtam Önöket, mégis jönnek?

– Munkatársainkkal folyamatosan találkozhat, mivel járjuk a településeket, és felajánljuk szolgáltatásunkat.

  • Mennyi ideig lesz nálam kéményseprő?

– Ez a kéméyn típusától, darabszámától, és szennyezettségétől függ, de általában 15-20 perc átlagosan.

  • Kell-e fizetnem a kéményseprésért?

– Igen. Csak a lakossági ügyflek részére ingynes. Aktuális díjainkat a honlapunkon megtalálja.

  • Ki minősül lakossági ügyfélnek, ki tartozik a szolgáltatói ügyfelek közé?

– A 2015. évi CCXI. törvény határozza meg, hogy ki minek minősül. Ha azodtt ingatlan nem természetes személy tulajdonában van, vagy az adott helyrajzi számon (még ha különálló épületek is vannak rajta) vállalkozás székhelye, telephelye, stb. van bejelentve, és az égéstermék-elvezető nem osztatlan társasházi tulajdon, akkor a szolgáltatóhoz tartozik. Ellenkező esetben a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szerve jogosult munkát végezni. Őket a 1818-as hívószámon kell keresni.